Köpvillkor

Nedan hittar du information om hur du handlar och våra köpvillkor.

Våra priser

Samtliga priser i webhopen är inklusive moms 25%, böcker 6%.  Försäljningsvillkor och priserna i webshopen gäller från och med det datum som anges i Kreatimas webshop och ersätter alla tidigare av Kreatima publicerade eller utgivna prislistor och försäljningsvillkor. 

Vi reserverar oss för ev. fel i webshopen,  leverantörsprishöjningar och ändringar av momssatsen, valuta etc. Leveransdagens priser gäller.

Beställning

För att göra en beställning på vår webshop måste du vara myndig. Genomförd beställning innebär att du godkänner att namn och personnummer/organisationsnummer registreras i vårt kundregister.

Du beställer enklast via vår webshop. Du kan även beställa via post, fax, telefon eller via e-mail, då mot postförskottsavg. Vid beställning på vår webshop erhåller du en orderbekräftelse till den e-post adress du anger vid beställningen. I orderbekräftelsen hittar du information om innehållet i beställningen.

Vid uppenbara felskrivningar avseende priser eller produktinformation i orderbekräftelse eller faktura har Kreatima AB rätt att vidta rättelse av sådant pris eller sådan information och sända ut ny orderbekräftelse eller faktura. Accepeterar du inte Kreatimas rättelse har du rätt att avbeställa din beställning utan kostnad. 

Leverans
Leveranstiden hos Posten kan variera beroende på leveransort. Upp till en vecka, efter att paketet lämnat oss. Paketet hämtas ut på närmaste utlämningsställe.

Observera att vår hemsida inte är knuten till ett lagersaldo utan fungerar som en katalog över vad vi har i vårt sortiment.
Om det är bråttom att få hem varorna så kan ni maila butiken@kreatima.se för att höra om det är något som är restnoterat.

Minimibeställning

Minsta order av varor är, vid leverans i Sverige, 200 kronor. Vid leverans utanför Sverige kontakta butiken.

Betalning

Du har möjlighet att betala din order antingen via betal/kreditkort eller via faktura i samarbete med Klarna.

Vid fakturabetalning förfaller fakturan till betalning efter 14 dagar. Fakturan medföljer i ditt paket.

En fakturaavgift på 25 kronor tillkommer. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enlig lag f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % + gällande referensränta. Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast till folkbokförd adress. Vid övriga betalningssätt kan leverans ske till annan adress än den folkbokförda. Klarna kräver att man registrerar sitt mobilnummer, för säkrare handhavande av er order. Inga mobilnummer eller personuppgifter säljs vidare.

Vid betalning med betal/kreditkort accepteras VISA-KORT och MASTERCARD. Vi använder senaste teknik för säker behandling av din korttransaktion.

Restorder

Skulle några artiklar mot förmodan vara slut, så restnoteras dessa om värdet överstiger 200 kronor. Restnoterade varor skickas fraktfritt så snart vi får dem till butiken. Gäller ej kampanjvaror.

Garanti

Eventuella garantier på köpt material/vara/produkt lämnas av leverantören/tillverkaren av produkten.

Fraktpriser

Per beställningstillfälle tillkommer en fraktkostnad på 79 kronor (privatpersoner) oavsett antal produkter i beställningen. Undantag från denna kostnad är om beställningen avser skrymmande/tunga produkter, frostkänsliga, leveransfarliga produkter eller vid leveranser till företag eller utanför Sverige. Vi kan förnärvarande inte leverera utanför EU.

Kontakta Kreatima för besked om fraktpris i dessa fall.

Överstiger totalvikten för försändelsen 20 kg, tillkommer ett frakttillägg (Kreatima kontaktar dig för uppgifter). 

Fraktfritt kampanj gäller, så berör det endast ordrar till privatperson och ej skrymmande varor, ej heller keramik/lera.

Returer och reklamationer

Kunden har endast rätt att returnera sådan produkt som Kreatima lagerhåller. Produkter som Kreatima ej lagerhåller eller produkt som Kreatima lagerhåller men som specialanpassats för kunden gäller ingen returrätt. Retur ska ske inom 14 dagar från leveransdagen under förutsättning att produkten återlämnas till Kreatima i oskadat skick i obruten originalförpackning. Kund som önskar returnera produkt ska först kontakta Kreatima och erhålla ett returnummer. Alla returer sker på kundens bekostnad. Paket vilka skickas med mottagarfrakt utlöses ej av Kreatima. Återbetalning sker om dessa villkor uppfylls, ett avdrag för våra frakter och hanteringsavgifter sker dock.

Outlösta paket

För outlösta paket debiteras mottagare en kostnad för frakt+returfrakt, expeditionsavgift och hanteringskostnad på totalt 183 kronor. 
Observera att Posten endast håller paket i  1 vecka innan de går för retur.

Kundtjänst

Vi på Kreatima lovar att göra vårt yttersta för att du ska bli nöjd som kund. Eftersom vi är en butik med många kunder kan det periodvis vara svårt att komma fram på telefon. Information om produkterna hittar du även enkelt på webshopen under mer info.


Om du har någon fråga är du alltid välkommen att skriva, ringa eller e-posta dina frågor till oss. Mer information hittar du under Kontakta oss.